Værestedet Væksthuset

Værestedet Væksthuset

Værestedet Væksthuset ligger i Horsens og er et tilbud til psykisk sårbare mennesker bosat i Horsens kommune. Formålet er skabe socialt netværk og modvirke ensomhed for én af de mest sårbare grupper af vores samfund. Ensomhed kan forstærke de negative følelser hos psykisk sårbare mennesker. Fokus i Væksthusets aktiviteter er ikke at diskutere sygdom, men derimod at give deltagerne en ”pause” fra sygdommen ved at blive tanket op med positive oplevelser og indtryk sammen med andre mennesker.

Grundet Covid-19 har Væksthuset, som man kender det, været lukket ned i en lang periode. Lovgivningsmæssigt har dog muliggjort at holde åbent for mindre grupper et par gange om ugen. Det har været alt for lidt i forhold til at kunne opretholde en god stabil social kontakt for brugerne.

Som del af ”genstarten” efter corona har brugerne arrangeret tre sociale ture i 2022.

Fonden har valgt at støtte med en bevilling til disse tre udflugter. Første tur har netop fundet sted og vi har modtaget dette dejlige skriv om turen:

Vi sejlede med Hjejlen fra Silkeborg og stod af ved Himmelbjerget. Det havde været skønt vejr i dagene op til, men desværre var vejret ikke det bedste lige d. 27.6. Men det skulle nu ikke afholde vores seje brugere af Væksthuset – ikke en meldte fra pga. vejret.

Vi havde en virkelig god tur med højt humør og med max gas på det sociale samvær – lige det vi bl.a. gerne ville med turen. Efter følgende er det også blevet til mange gode snakke om turen.

Næste ansøgningsfrist: 31/08/2024

Send din ansøgning til Familien Hansens Fond. Vi glæder os til at modtage den.

Læs mere