SMILfonden

SMILfonden

SMILET på Aarhus Universitetshospital (AUH) er et kreativt værksted, skabt af SMILfonden. SMILET er for alle børn og unge på Aarhus Universitetshospital; indlagte og ambulante patienter samt søskende, børn eller børnebørn til indlagte.

SMILET AUH tilbyder et kreativt frirum for børn og unge, der har sygdom inde på livet. I værkstedet bliver børn og unge mødt af professionelle kunstformidlere, som sammen mødes om kreativitet i hjemlige omgivelser, eller i værkstedets grønne gårdhave.

Kreative aktiviteter kan for en stund slippe tankerne og kroppen fri, og give en pause fra sygdom. Og dermed får børnene mulighed for at dyrke børne- og familieliv samt fællesskaber, som de også gør det derhjemme.

For at gøre SMILET AUH endnu bedre; særligt for den unge målgruppe, teenagere, donerer Familien Hansens Fond en ny mobil fotostation til SMILET AUH.

Fotostationen bidrager med yderligere muligheder for at arbejde med produktion af grafiske kunstværker for børn og unge i SMILET; både digitalt og analogt. En rullende station med kameraer, printer og fotostativ tilbyder ikke alene muligheden for at arbejde i værkstedet, men også muliggør at besøge indlagte børn og unge på deres stuer, og tilbyde dem at arbejde med dokumentation af deres liv på hospitalet, eller at arbejde med minder, og savn til nogen eller noget derhjemme.

Familien Hansens Fond ser stor værdi i at støtte SMILET AUH, hvor også horsensianske familier har deres gang, så arbejdet for et bedre liv for børn med alvorlige og kroniske sygdomme styrkes.

 

Læs mere om SMILET AUH og SMILfonden her

Foto: SMILfonden

Næste ansøgningsfrist: 31/05/2024

Send din ansøgning til Familien Hansens Fond. Vi glæder os til at modtage den.

Læs mere